Kör Sivilce Nedir ve Neden Olur?

Deri altına, kör sivilce nasıl geçer? Kadınların sıklıkla sorduğu soruların başında gelmektedir. Peki nedir bu sivilce ve nasıl önlenebilir? İşte tüm merak edilenler.

Cildinizin sağlıklı ve güzel olması çok önemlidir. Cildinizi korumak için en küçük ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir. Kör akne özellikle önemli bir cilt sorunudur. Kör akne, ucu olmayan sivilce olarak adlandırılır. Kör sivilcede iltihaplanma genellikle deri altındadır. Bu nedenle kör aknesinin ucu da görünmez.

Kör Sivilce Neden Oluşur?

Cilt üzerinde başlamayan ve ucu olmayan sivilcelere kör sivilce denir. Cildin alt katmanlarında oluşan bu sivilceler çok ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Ciltte bulunan kör akne türü diğer tüm akne türlerinden farklıdır ve daha endişe vericidir. İnişli çıkışlı bir görünüme sahip olan 'kör nokta aknesi' kırmızı, şiş bir yapıya sahiptir.

Gözenekleri tıkayan sebum, kir ve bakteriler kör sivilcelerin ortaya çıkmasından sorumludur. kör sivilce deri altında topaklar şeklinde oluşur. Kör akne genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Adet döneminde ağır kozmetik kullanımı ve kör akne oluşur. Strese bağlı duygusal değişiklikler de cilt altında kör sivilcelere neden olabilir. Hormonal değişikliklere bağlı olarak da kör akne oluşabilir.

Deri Altı Kör Sivilce Nasıl Geçirilir?

kor sivilce nasil gecer
kor sivilce nasıl geçer

Estetik üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilen kör sivilce ile başa çıkmanın yolları vardır. Kör sivilceler özellikle sıcak tamponlarla çıkarılabilir. Pamuk veya gazlı bez sıcak suya batırılmalı ve iyice sıkılmalıdır. Sıcak tampon daha sonra kör sivilceye uygulanır.

Antiseptik elma sirkesi, sivilce bölgesindeki enfeksiyonu ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için tonik olarak kullanılabilir. Ayrıca bu sivilcelerin büyümesine neden olan bakterilerin oluşumunu da engeller. Aloe vera özellikle kör sivilceleri önlemek için kullanılır.

Aloe vera düzenli aralıklarla kör sivilce üzerine uygulanmalıdır. Düzenli aloe vera kullanımı ile kör sivilceler birkaç gün içinde kaybolacaktır. Aloe vera genellikle kör sivilceleri kurutur. Hazır ve evde yetiştirilen aloe vera çeşitleri cildin derinliklerine nüfuz eder ve kör sivilceleri güvenilir ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

Kör Sivilceyi Nasıl Önleyebilirim?

Ciltteki kör sivilceleri önlemek için birkaç rutin ihmal edilmemelidir. Özellikle cilt iyice temizlenmelidir. Gözeneklerdeki kir ve bakteriler kör nokta aknesinin oluşumundan sorumludur. Bu nedenle cildin her zaman temiz tutulması önemlidir. Ayrıca cildi stresten ve endişe verici duygulardan arındırmak gerekir. Ağır kozmetik kullanımı da kör akneye neden olabilir. Bu nedenle ağır kozmetiklerden genellikle kaçınılmalıdır.

Sürekli makyaj kullanımı ciltte çok sık kör sivilcelere yol açabilir. Kör sivilceler kadınlarda adet öncesi ve sırasında da görülür. Bu sivilceler genellikle bir süre sonra kendiliğinden kaybolur. Epilepsiyi önleyen bazı ağır ilaçlar da kör akneye neden olabilir. Lityum, B12 ve kortikosteroid içeren yüksek doz ilaçların kullanımına özellikle dikkat edilmelidir.

Geçmeyen Kör Sivilceler İçin Ne Yapılabilir?

Ciltteki inatçı kör sivilceler genellikle doğal yollarla iyileşir. Geçmeyen kör sivilcelerden kurtulmak için evde doğal yöntemler uygulanır. Ayrıca sivilcelerin çıkmasını sağlamak için iltihap giderici kremler uygulanır. Ayrıca sivilce lekeleri için de krem kullanılabilir. Kör sivilceler sıcak kompres ile de giderilebilir. Kör sivilce ortaya çıkana kadar günde üç kez sıcak kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz paketleri uygulanabilir. İnatçı sivilceler doğal yollarla da kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler bir uzmanla görüşülmelidir. Bu nedenle dermatolog gerekli testleri yaptıktan sonra en uygun tedaviyi uygulayacaktır.

https://www.gebelikicin.com/kor-sivilce-nedir-ve-neden-olur/?feed_id=493&_unique_id=63ceab3384833

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?