Hamile Kalmak İçin Ayetel Kürsi

Hamile kalmak için Ayetel Kürsi duası, hamile kalmakta zorlanan kadınların ve çocuk sahibi olmakta zorlanan erkeklerin okuması duaların en başında yer almaktadır. Çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin özellikle bu duayı okudukları bilinmektedir. Çünkü bu dua çok iyidir ve birçok fazileti vardır. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, hamile kalmak için bu duayı okuyabilirsiniz.

Herkes hayırlı bir evlat sahibi olmak ister. Özellikle hamile kalmakta zorlanan kadınlar için duaların ve surelerin önemi büyüktür. Düzenli olarak Allah’a dua etmek, hayırlısını Allah’tan istemek ve hamile kalmak için en kuvvetli dua ve sureler aracılığı ile duaların faziletlerinden yararlanmak mümkündür. Ancak bazı çiftler çocuk sahibi olmakta zorlanabilir. Hamile kalmak için okunması gereken dualar ile yine kendiniz için en hayırlısını Allah’tan isteyebilir, bunun için etkili dualardan biri olan Ayetel Kürsi’yi bol bol okuyabilirsiniz.

Hamile Kalmak İçin Ayetel Kürsi Okunur Mu?

Hamile kalmak için Ayetel Kürsinin özel ve etkili dua olduğu bilinmektedir. Duanın ibadetin özü olduğu ve en iyi kararın Allah’tan en iyisini istemek olduğu söylenir. Özellikle gebe kalmak isteyenler için kısa dualar, Allah’ın kendilerine hayırlı bir çocuk vermesini istemek için okunan dualardır.

Hamile kalmak için Ayetel Kürsi okumanın çok faziletli olduğu bilinir. Bunun için en uygun zaman Cuma günleridir. Her cuma gecesi sabaha karşı yedi defa Ayetel Kürsi okumanın hamile kalmaya yardımcı olacağı söylenir. Aynı zamanda dua sırasında kıbleye dönük bir şekilde oturmak da tavsiye edilir. Hatta dua eğer vakit girerse sabah namazı ile birleştirilebilir. Bebek olması için dua bu sayede daha etkili olabilir.

Hamile Kalmak İçin Ayetel Kürsi Okumak

Hamile Kalmak Icin Ayetel Kursi Okumak
Hamile Kalmak İçin Ayetel Kursi Okumak

“Ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim” Hadis-i Şerifi’ni göz önüne aldığımızda dünyanın kalan ahir zamanı için hem ahlaklı hem de Allah’ın sevdiği salih bir evlat yetiştirmek her anne ve baba adayının kalbinden geçen tek istediğidir. Bunun için elbette tüm girişimler yaptıktan sonra elden gelecek olan bir diğer şey de gerçekten kalpten gelerek tevekkül etmek ve Allah (c.c)'dan hayırlı bir çocuk istemektir.

Hamile kalmak için okunacak Ayetel Kürsi şu sözlerden oluşur: “Bismillahirrahmânirrahîm.
Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.”

Bu faziletli duanın anlamı ise şöyledir: “Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.”

Hamile Kalmak İçin Dua

Sadece hamile kalmak için Ayetel Kürsi okumanın yanı sıra kalpten Allah’a dua ederek de bir evlat isteyebilirsiniz. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gece sessiz bir ortamda, kıbleye bakar şekilde oturun. Ellerinizin açık, gözlerinizin kapalı olduğu bir şekilde 7 kez üst üste Fatiha Sûresi’ni de okuyabilirsiniz. Duada salih ve içten bir niyet çok önemlidir. Devamında ise yine diz üstüne çökerek:

“Allah’ım, sen en güzel şekilde ve en hayırlı biçimde bizi rızıklandıransın. Bizleri hem maddi anlamda hem de manevi anlamda nimetleriyle zenginleştirensin.  Beni de rahmetinle muradıma eriştir. Eğer hayırlı görüyorsan tez vakitte bana da hayırlı bir evlat nasip et, âmin.” denilebilir.

Hamile Kalmak İçin Dua Etmenin Fazileti

Hamile Kalmak Icin Ayetel Kursi Okunusu
Hamile Kalmak İçin Ayetel Kursi Okunuşu

Hamile kalmak için dua etmenin fazileti, kişinin Allah'a olan inancının güçlenmesi, güveninin ve bağlılığının artmasıdır. Dua, kişinin Allah'tan yardım istemesi ve Allah'ın rahmetine sığınmasıdır. Dua ederken, kişi Allah'tan hamile kalmak için yardım ister ve Allah'ın rahmetine sığınır. Bu süreçte kişi, Allah'ın onun için neyin en iyisi olduğunu bileceğine ve kendisini O'nun yolunda yönlendireceğine güvenir.

Hamile kalmak için Ayetel Kürsi okurken kişi ayrıca günahlardan arınır, kendisini daha iyi bir insan olarak yetiştirir ve Allah'ın rızasını kazanmak için çaba sarf eder. Dua ederken, kişi ayrıca, dua etmenin Allah'ın rahmetinin arttığına ve duaya karşılık verildiğine inanır. Ayrıca hamile kalmak için dua eden kişi, hamile kalmak isteyen birçok kadın gibi diğer kadınların da hayatlarındaki beklentileri ve dilekleri için Allah'a dua etmelerini diler ve onların da kabul edilen duaya kavuşmalarını diler.

https://www.gebelikicin.com/hamile-kalmak-icin-ayetel-kursi/?feed_id=535&_unique_id=63d8f694e2a8f

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?