Hamile Kalmak İçin Aslan Pençesi Nasıl Kullanılır?

Hamile kalmak için aslan pençesi doğal ilaçlar arasında az bilinen ama oldukça etkili doğal bir bitkidir. Aslan pençesi, kadın sağlığı için çok önemli bir bitkidir. Kadınların gebe kalmasına ve doğal yollarla çocuk sahibi olmasına yardımcı olmasıyla bilinen bitkisel tedavi seçeneğidir.

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler, tıbbi girişimleri denemiş ancak başarılı olamamışsa doğal formüllerle de bebek sahibi olmayı isteyebilirler. Her yöntem elbette herkes üzerinde aynı etkiye sahip olmayacaktır. Bitkisel bir takviye bir kişi için oldukça faydalı olurken, bir diğer kişi için zararlı etkilerde bulunabilir. Bu sebeple evde uygulanan doğal tedavi yöntemlerini denemeden önce mutlaka uzman bir doktor ile görüşülmeli ve bireysel onay alınmalıdır. Hamile kalmak için aslanpençesi bitkisi de son dönemlerde çiftlerin rağbet ettiği şifalardan biridir.

Aslanpençesi Bitkisi Nedir?

Allcemillavulgaris olarak da bilinen aslan pençesi esasında bir bitki türüdür ve soğan familyasına (Alliaceae) aittir. Bu bitki, özellikle Avrupa ve Asya'da yaygındır. Allium ursinum, yıllık bir bitki olup, yaz aylarında çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir ve topak halinde meydana gelir. Bu bitki, çok yıllık bir bitki olmasına rağmen çok invaziv bir tür olarak kabul edilir ve birçok ülkede yabancı ot olarak kabul edilir. Allium ursinum, doğal ortamlarını yok edebilir ve diğer bitki türlerine rakip olabilir.

Aslanpençesi Bitkisinin Kadınsal Hastalıklara Faydası

Aslanpençesi bitkisi, doğal olarak elde edilen bir madde olmasına rağmen, kadınsal sağlık sorunları için kullanımı konusunda yeterli bilimsel kanıt henüz ispatlanabilmiş değildir. Fakat yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, aslanpençesi bitkisi adet döneminde ağrıları azaltmak, adet dönemi düzensizliklerini düzeltmek veya adet sancılarını hafifletmek için kullanılabilir. Ancak, bu kullanımlar için bireysel farklılıklar olabileceğinden kullanım öncesinde mutlaka doktorunuzla konuşmanız önerilir.

Hamilelikte Aslanpençesi Bitkisi Kullanımı

Gebeliğin ilk üç aylık bölümünde yani ilk trimester’da düşük riski taşıyan kadınların aslanpençesi kullanımında rahim kaslarının güçlendiği iddia edilir. Benzer şekilde doğumu riskli olabilecek gebelerde ve doğum yaralarında da iyileşme konusunda etki sağladığı bildirilmiştir.

Riskli hamilelik grubunda olan kadınlar, gebeliğin ilk trimesterında yani ilk üç ayında aslanpençesinden elde edilen bitkisel çayı içebilir. Lohusa annelere de 10 gün boyunca bitkinin çayını tüketmeleri tavsiye edilir. Ancak unutulmamalıdır ki, tüm ilaçlar ve bitkisel takviyeler kişiden kişiye kullanımda farklı sonuçlara neden olabilir. Bu açıdan mutlaka doktorunuzla görüşmeniz tavsiye edilir.

Aslanpençesi Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Hamile kalmak icin aslan pencesi
Hamile kalmak için aslan pençesi

Hamile kalmak için aslan pençesini tüketecek olan kadınların bu bitkiden faydalanabilmeleri için çay olarak kullanımı uygundur. 1 litre kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı aslanpençesi ilave edilir ve yaklaşık 15 dakika demlendikten sonraki gün içinde içilmesi gerekir.

Aslan Pençesi Hamile Kalmak İçin Nasıl Kullanılır?

Allcemillavulgaris olarak da bilinen aslan pençesi, dağlık alanlarda ve ormanların kenarlarında yetişen bir türdür. Bitkinin taraklı uçları olan 7-9 parmak benzeri yaprağı vardır; sarı-yeşil taraklı yapraklar Mayıs'tan Haziran'a kadar görülür.

Hamile kalmak için aslan pençesinde hasat için en uygun zaman çiçeklerin açtığı zamandır. Alternatif olarak, sadece yapraklar toplanabilir ve güneş ışığından uzakta gölgede kurutulabilir.

Bir cezve içine 1 tutam kurutulmuş aslan pençesini ekleyin ve üzerine ve yarım litre kaynamış su koyun. Sonrasında 10 dakika demlenmesi için beklemeniz yeterli. Demlendikten sonra ocaktan alın ve soğuyunca süzgeçle süzerek tüketin. Hazırladığınız aslan pençesi çayını 45 gün boyunca gün aşırı tüketebilirsiniz. Ancak mutlaka çayı kullanmadan öncesinde doktorunuzla görüşmeniz önerilir.

Ayrıca, hamile kalmak için arpa suyu işe yarıyor mu başlıklı yazımızda da oldukça faydalı bilgiler bulacaksınız. Bu nedenle de mutlaka okuyun.

Hamile Kalmak İçin Aslan Pençesi Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Bittikçe taze olarak hazırlanabilecek olan aslanpençesi çayı toplamda iki ay boyunca kullanılabilir. Dilerseniz aslanpençesi kürünü araya bir haftalık ara katarak tüketebilirsiniz. Sürekli olarak her kullanımda taze olarak baştan yapmanız gereklidir. Bu konuda daha önceden yaptığınız ve şişelediğiniz hazır kürü gebe kalmak için kullanmamanız önemlidir.

https://www.gebelikicin.com/hamile-kalmak-icin-aslan-pencesi-kullanilir/?feed_id=511&_unique_id=63d3d0088eca3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?