Hamileliğin İlk Haftasının Belirtileri Nelerdir?

Çoğu kadın hamileliğin ilk haftasının belirtilerini yaşamaz ve kadınlar genellikle hamile olduklarını bilmezler.

Düzenli adet görüyorsanız, adetinizin ilk günü son adet tarihiniz veya hamileliğinizin ilk haftası olarak kabul edilir. Hamileliğin hafta sayısına göre bu haftadan itibaren hesaplanır.

Hamileliği onayladıktan sonra yapılacak ilk şey, hamilelik testi başlatmak için iyi bir doktorla anlaşmaktır.

Hamileliğin İlk Haftasının Belirtileri

Özellikle planlı bir gebelikle birlikte ilk belirtiler hazırlanan çiftlerde merak uyandırır. Bu nedenle hamileler ve babalar sıklıkla 1 haftalık hamile olduklarını nasıl anlarlar gibi sorular sorarlar.

Tıpta gebeliğin ilk haftası, adet kanamasının meydana geldiği son adetin başlangıcından itibaren başlayan hafta olarak kabul edilir. Yumurtlama ve döllenme henüz gerçekleşmemiştir.

Anne ve baba adaylarının merak ettiği ilk hafta belirtileri aslında gebe kaldıktan sonraki ilk hafta veya gebeliğin üçüncü haftasının belirtileridir. Bu semptomlar şunları içerir:

  • Artan vajinal akıntı
  • İmplantasyon kanaması veya lekeleri (her kadında değil)
  • Mide bulantısı
  • Sık idrara çıkma ihtiyacı
  • Yorgunluk ve uyuşukluk
  • Ruh hali değişiklikleri
  • Karın ve kasıkta kramp şeklinde ağrılar
  • Meme bezlerinde ağrı
  • Şişkinlik

Hamileliğin İlk Haftasında Neler Olur?

Hamileligin Ilk Haftasinda Neler Olur
Hamileliğin ilk Haftasında Neler Olur

Hamileliğin ilk haftasında henüz döllenme gerçekleşmediği için bebek oluşmamıştır. Bu hafta boyunca adet kanaması devam ederken vücut, döllenme sonucunda bir embriyo oluşturan yumurtanın olgunlaşması için hazırlanır.

Rahim duvarı ya da tıpta adıyla rahim iç duvarı döllenme durumunda embriyonun tutunabilmesi için tekrar kalınlaşmaya başlar. Adet döngüsüne bağlı olarak karın, bel ve kasıklarda ağrı olur. Ayrıca şişkinlik, yorgunluk, göğüs ağrısı, baş ağrısı ve ruh hali değişiklikleri gibi adet kanaması semptomları daha olasıdır.

Gebelik planlayan anne adaylarının gebelik olasılığı nedeniyle bu hafta folik asit almaya başlamalarında fayda var. Ben bu takviyeleri gebelik planlamadan 3 ay önce almaya başladım bile. Sağlıklı ve dengeli beslenin ve hastalıklardan kaçının. Hamileyseniz, düzenli olarak test yaptırmak hamile kalma şansınızı artırır.

1 Haftalık Hamilelik Nasıl Anlaşılır?

Hamileliğin ilk haftasını kan ve idrar testleri ile belirlemek çoğu zaman çok zordur.

1 haftalıkken hamile olduğunuzu bilmemenizin nedeni, testin genellikle adetinizin geciktiği ilk günden itibaren etkili olmasıdır. Bunun nedeni, hormon üretiminin kanda veya idrarda tespit edilemeyecek kadar düşük olmasıdır.

Döllenme gerçekleştiğinde embriyo, merkezi sinir sistemine rahme yerleştiğini bildirmek için hCG hormonunun ilk dalgasını serbest bırakır.

Böylece kadın vücudu embriyoyu beslemek ve hamileliği sürdürmek için çalışmaya başlar. Bu gebelik hormonları gebeliğin ilk haftasında üretilmeye başlar ve oluşan embriyonun zararsız bir yapı olduğunu beyne iletmede de rol oynar.

Hamile olduğunuzu bilmeden önce göğüslerinizin farklı göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Bu değişiklik, gebeliğin ilk haftasının belirtilerinden biri olan hassasiyet artışı ve ağrı olarak kendini gösterebilir.

Hamileliğin İlk Haftasında Büyüme ve Gelişme

Hamileliğin ilk haftalarında vücudunuzun nasıl geliştiğini ve bebeğinizin nasıl büyüdüğünü bilmek de olası sorunları belirlemede önemlidir.

Hamileliğin ilk haftası bebek haşhaş tanesi büyüklüğünde.

Hamileliğin ilk haftasında, son adetin üzerinden sadece 2-3 hafta geçtiği için hamileliği doğrulamak için henüz erkendir.

Vücuttaki hormonlar çalışmaya başlar, ancak embriyonik gelişim henüz başlamamıştır.

Bu hafta tipik bir hamilelik belirtisi olmayacak, ancak hafızanıza kazınması gereken bir tarih var: hamileliğin ilk günü olarak kabul edildiğinden, son adetin ilk günü.

Bu hafta aslında hamileliğin ilk haftasıdır, ancak gebe kalma iki hafta sonra, yumurtlama dönemine denk gelen embriyo gelişmeye başladığında gerçekleşir.

Bu günlerde rahim veya endometrial tabaka oluşur ve gebeliğe hazırlanır. Bu olmazsa, zar soyulacak ve adet kanaması başlayacaktır. Bu her kadın için sayı ve süre olarak değişir.

Gebeliğin bu ilk haftası, ikinci haftanın sonunda ortaya çıkan yumurtlama hormonlarının salgılanmasını da tetikler.

1 Haftalık Gebelik Ultrasonda Görülebilir Mi?

1 haftalık hamileyken ultrason yaptığımda hiçbir şey göremiyorum. Muhtemelen henüz doğmamış çocuğunuza hamile değilsiniz. Ancak, bu tür resimlerle tanışmaya başlayabilmeniz için size hamileliğin ilk haftasının nasıl olacağına dair bir ultrason resmi sunmak istiyoruz.

Gebelik kesesi gebe kaldıktan hemen sonra ultrasonda görülemez. Ultrasonda, sadece hamileliğin 5. haftasında bir fetal yumurta görülebilir. Gebelik kesesi bebekte görülen ilk kitledir.

Gebeliğin İlk Haftasında Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Gebeliğin ilk haftalarında yorgunluk, uykusuzluk, koku almada düzelme, göğüs hassasiyetinde artış, mide bulantısı ve hatta ruh hali değişimleri hissetmezsiniz.

Bununla birlikte, pelvis ve kalça eklemlerinde sertlik ve artan idrara çıkma ihtiyacı, hamileliğin ilk birkaç haftasında hissetmeye başlayabileceğiniz belirtilerden bazılarıdır.

Doktor ziyaretleri ve testler, ultrason, kan testleri, amniyosentez. önümüzdeki 40 hafta boyunca.

Hamileliğin İlk Haftasında Yapılması Gerekenler

Hamileligin Ilk Haftasinda Yapilmasi Gerekenler
Hamileliğin ilk Haftasında Yapılması Gerekenler

Gebelik planlanırken gebelik öncesi muayene ve jinekolojik muayeneden geçmek gerekir. Jinekoloji, 40 yaşın üzerindeyseniz veya 30 yaşın üzerinde meme kanseri öykünüz varsa, kan ve idrar testlerinin yanı sıra sitoloji, jinekolojik ultrason ve mamografi içerir.

Örneğin 16 yaşından küçük hamile kadınlar için hamileliğin erken döneminde psikolojik destek de önerilir.

Hangi önlemler alınmalıdır?

Su çiçeği ve kızamıkçık aşısı olmadıysanız yaptırmalısınız. Aşı olmadıysanız aşı olmanız ve hamile kalmadan önce en az bir ay beklemeniz gerekir.

Daha önce diyabet, yüksek tansiyon, epilepsi, hipotiroidizm veya hipertiroidizm, kanser veya tedavi gerektiren başka bir durumunuz varsa, doktorunuza hamile kalmak istediğinizi söyleyin ve sorunlardan kaçının.

Hamileliğin İlk Haftası İçin İpuçları

Hamileliğin ilk haftalarındaysanız ve daha önce almadıysanız, spina bifida gibi nöral tüp defekti riskinizi azaltmak için hamile kalmaya çalışırken fetal ve fetal gelişim için önemli bir takviye olan folik asit almaya başlayın.

Bununla birlikte, iyot bebeklerde beyin gelişimini destekler ve B vitaminleri hamileliği ve uygun gelişimi sürdürmenin yanı sıra yumurtlamayı ve implantasyonu (B1), kısırlığı ve düşük yapmayı (B2) önlemek için gereklidir.

Gebelik öncesi sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının rolü çok önemlidir. Bunun için içinizde yeni bir hayatın filizlendiğini düşünmenin ve ona göre hareket etmenin tam zamanı.

Tabii ki, sadece hamilelik sırasında değil, hamile kalmadan önce de sigara içmemeli ve sıfır alkol almamalısınız. Unutulmamalıdır ki, hamileliğin erken döneminde ağrı kesici için tek güvenli ilaç parasetamoldür.

Hamile olmanız veya hamile kalmaya çalışmanız fark etmez. Daha erken çocuk sahibi olmak istiyorsanız folik asit almalısınız.

Sonuç olarak, hamileliğin ilk haftası henüz herhangi bir hamilelik belirtisi yaşanmadığımı söylemeye gerek yok. Bunun nedeni, bebeğin hamilelik hormonları üretmek için henüz tam olarak gelişmemiş olmasıdır.

https://www.gebelikicin.com/hamileligin-ilk-haftasinin-belirtileri-neler/?feed_id=80&_unique_id=638791083a1fa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?