Hamileliğin 10. Haftasında Annede Meydana Gelen Değişiklikler

Hamileliğin 10. haftasında anne adayları midelerinin nasıl hareket ettiğini fark edebilirler. Ancak şu anda yaşanan bu hareketin henüz farkında olmamanız da oldukça olası.

Hamileliğin 10. haftası, hamileliğin ilk üç aylık döneminin sonudur. Yani 3 aylık hamilesiniz. Mide bulantısı devam eder, ancak bu daha şiddetli belirtiler kaybolabilir. Bunun nedeni hormonal değişikliklerin daha az sıklıkta meydana gelme eğiliminde olmasıdır.

İlk üç aylık dönemi sağlıklı bir şekilde bitirmek, her şeyin yoluna gireceğine dair iyi bir işarettir, bu nedenle anne de rahatlayabilir. Çünkü hamileliğin ilk üç ayı genellikle en kritik dönemdir. Bu dönem gebeliğin devamı veya bebeğin organlarının oluşumu için büyük riskler taşır.

10 Haftalık Hamilelik Kaç Aylıktır?

Sonunda bu karmaşık süreç tamamlanır. Artık çocuğunuz size, siz de çocuğunuza alıştınız. Gebeliğin 10. haftasında yaşanan bu süreç “gebeliğin balayı” olarak adlandırılabilir. Artık hayatın tüm organları oluşmaya başlamıştır. Sekizinci haftada perdeli eller birbirinden ayrılır. İskelet kemikleri ve kıkırdak oluşur. Dış kulak yavaş yavaş kesinleşir. Beyni inanılmaz bir hızla gelişmeye başlar.

Gebeliğin 10. haftası üçüncü ayın ilk haftasına denk gelir ve gebeliğin 70-77 gününden oluşur. Yani, önceki hafta, sadece iki aylıktı. Anneler birinci dönemin son dönemine başlıyor.

10 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu

10 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu
10 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu

Hamileliğin 10. haftasında bebeğin boyu, başından omurgasının sonuna kadar ölçüldüğünde 31 mm'dir. Küçük boyutu önümüzdeki haftalarda hızla iyileşecek, ancak ağırlığı hala sadece 4g. Bebeğin yaklaşık boyutu bir üzümün boyutu kadardır.

Hamileliğin 10. haftasında anne rahminin görünümü kadının vücudunun yapısına bağlıdır. Genel olarak bu haftadan sonra beliniz genişleyecek ve karnınız yuvarlaklaşacaktır.

Hamileliğin 10. haftasında rahimde çok az şey varmış gibi görünse de rahim içindeki değişimler tüm hızıyla devam eder. Çocuğun ilk yapıları oluşur ve gelişir. Bazı organlar zaten çalışıyor ve sıvılar zaten üretiliyor.

Çocuk mide suyunu oluşturur ve böbrekler idrar üretir. Bebeğin hareket etmesini sağlayan küçük bir eklem oluşur. Aslında, rahimde hala yeterli alan var. Bu, çocuğun çok hareket etmesini sağlar. Ancak rahim boşluğunun geniş olması nedeniyle bu hareketler pek fark edilmeyebilir.

Gebeliğin 10.Haftasında Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Hamileliğin 10. haftasında bile anne adayının uykusu ve yorgunluğu yine yoğun olabilir. Hamilelik boyunca devam edebilir, ancak hamileliğin ilk üç ayında artma eğilimindedir.

Hamile yastığı satın almak ve rahat bir uyku pozisyonu düşünmek her zaman iyi bir fikirdir. Mide bulantısı da oluşabilir, ancak hamileliğin 10. haftasında ortaya çıkabilecek daha spesifik semptomlar vardır. Bu tükürükte bir artıştır.

Henüz hamile olduğunuz belli olmayabilir. Karnınız dışarıdan bakıldığında pek belirgin değil. Hamilelikte şişkinlik nasıl geçer diye sorarsanız cevabı basit. Su için ve kolay bir tempoda egzersiz yapın. İşte hamileliğin 10. haftasının hayal kırıklıklarının bir özeti:

  • Sık idrara çıkma,
  • Mide bulantısı,
  • Mide kaynar,
  • Şişme,
  • Vajinal akıntı,
  • İştahta artış,

Hamilelik sırasında artan salivasyonun kesin nedeni bilinmemektedir. Bununla birlikte, buna aşırı kusma ve mide ekşimesi eşlik edebilir.

Ayrıca 10. gebelik haftasında meme hassasiyeti, areolanın koyulaşması ve memede kitle artışı gibi başka değişiklikler de vardır.

Kan dolaşımı da 10. haftadan itibaren değişir. Annenin kalbi daha fazla kan pompalamaya başlar. Bu plasentayı beslemek ve bebeğinizin gelişimini sağlamak için önemlidir.

Bu nedenle annelerin bu dolaşımı kolaylaştırıcı, varisleri ve bacak şişkinliklerini önleyen aktivite ve davranışlarda bulunmaları önemlidir.

"Ağlamıyorum, gözüme toz kaçtı!"

Bu dönemde duygusallık çok yoğun şekilde başlar. Hamileliğin güzel tarafına odaklanın. Evet, Yeşilçam kuşağı üzerinizde hiç bu kadar büyük bir etki yaratmamış olabilir ama artık sorun değil. Ruh hali değişimleri 9 aya kadar sürebilir. 10 haftalık hamilesiniz ve beslenmenize ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Hamilelik sırasında nasıl sağlıklı besleneceğinizle ilgili sorularınızın yanıtlarını bulmak için makaleyi okumaya devam edin.

Protein ihtiyacı artabilir

Hamilelik, vücudun protein ihtiyacını artıran bir süreçtir. Bu nedenle, yağsız proteinlere odaklanabilirsiniz. Vücudunuza protein almanın doğal yolu pazardan geçer. Nohut, peynir, süt, yumurta, balık, hindi bifteği veya göğüs eti mükemmel protein kaynaklarıdır. Profesyonel bir diyetisyenle çalışmak hamilelikte sağlıklı kilo almanıza yardımcı olabilir. Bu da bebeğin, sizin ve doğumunuzun sağlığını olumlu yönde etkiler.

10 haftalık hamilelikte bakım

10 haftalık hamilelik
10 haftalık hamilelik

Kısa yürüyüşler, dolaşımı iyileştirmede ve canlandırmada çok etkili olabilir. Bacaklarda ve ayaklarda şişlik ve ağrıyı azaltır. Rahat ayakkabılar giymek, dar giysilerden kaçınmak ve uzun süre aynı pozisyonda kalmak dolaşımı iyileştirmenin kolay yollarıdır.

Yeterli sıvı alımını sürdürmek, böbreklerinizin ve mesanenizin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Yavaş yavaş, fetüs mesaneyi sıkıştırdıkça idrara çıkma dürtüsü daha sık hale gelir. Ancak bu dönemde yeterli sıvı alımı çok önemlidir.

Besin açısından zengin besinler içeren dengeli bir beslenme çok önemlidir. Bu nedenle sağlıklı bir gebeliği sürdürmenin en iyi yolu, zamanında önleyici kontroller yaptırmak, diyet ve fiziksel aktivite önerilerine uymaktır.

Yumurta, süt, kuruyemiş ve çeşitli meyveler anne sağlığına iyi gelir. Bu arada, bu haftadan beri bağırsak fonksiyonlarımda yavaşlama belirtileri görüyorum. Bu nedenle, lif açısından zengin yiyecekler yemek bu sorunu çözmeye yardımcı olabilir.

Ultrason prosedürü

Ultrason muayenesi hamileliğin 10. haftasından itibaren mümkündür. Test genellikle 13. haftada yapılır. Bu haftalarda ultrason, çocuğun oluşumunu, yumurtanın bütünlüğünü ve bebeğin kalp atışlarını değerlendirmek için çok önemlidir.

Anne adayı son adet dönemini tam olarak ne zaman geçirdiğini bilmiyorsa, ultrason gebelik yaşını tahmin etmeye veya doğrulamaya yardımcı olabilir.

İlk ultrason gebelik yaşını doğrulamak için çok önemlidir. Bunun nedeni son adet döneminin her zaman doğru olmamasıdır. Bebekler hamileliğin son dönemlerinden itibaren çok hızlı büyüyüp gelişebilirler. Bu nedenle, ultrason ile kesin gebelik yaşını belirlemek daha zordur.10 haftalık gebelikte cinsiyet belirlenir mi? 10 haftalık gebelikte ultrason bebeğin cinsiyetini ortaya çıkarmaz. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için 13. haftayı beklemeniz gerekiyor. Hamileliğin 13. haftasından itibaren kız mı erkek mi olduğunuzu belirleyebilirsiniz.

Hamileliğin onuncu haftasında bazı değişiklikler meydana gelir. Bebeğin oluşumu büyük ölçüde hızlanır. Büyümesi hızlı bir şekilde devam ediyor ve birçok yeni gelişme hala beklemede.

Gebeliğin 10. haftasında anne fiziksel ve duygusal değişimler geçirir. Vücut daha hassas hale gelebilir ve kaygı ve duyguların da artması muhtemeldir.

Hamileliğin 10. haftasında rahat egzersiz ve dengeli beslenme, sağlıklı bir hamilelik sürdürmek için ipuçlarıdır.

10 Haftalık Gebelik Hakkında Önemli Bilgiler

10 Haftalık Gebelik
10 Haftalık Gebelik

Hamileliğin 10. haftasında, dudak ve damak yapıları da dahil olmak üzere çocuğun neredeyse tüm organları oluşur. Dudak ve damak gelişimi en uzun süren organlardır. Bu bölümler yaklaşık üç hafta içinde tamamlanacak.

Ultrason, bebeğin tam insan görüntüleri, hareketleri ve hatta parmak emmeyi yakaladığını gösteriyor. 10 haftalık bir bebek genellikle şekil ve boyut olarak büyük bir karidesi andırır. Bebeklerin sağlıklı diş ve kemiklere sahip olmaları için doktor tavsiyesi ile günde en az 1.000 mg kalsiyum almalarında fayda vardır.

Hamileliğin 10. haftası; gebelik belirtilerinin yoğun olarak hissedildiği ve erken gebeliğin son ayının başladığı haftadır. Hem anne hem de bebek için çok önemli olan bu haftada bebeğinizin duyu ve organ gelişimi en yüksek seviyededir. Gebeliğin dördüncü haftasından itibaren fetüs olarak adlandırılan bebeğe bu hafta artık fetüs adı verilmektedir. Daha ayrıntılı ultrason görüntüleri, anne adayları ve baba adayları için takip ziyaretlerini daha keyifli hale getirir.

https://www.gebelikicin.com/hamileligin-10-haftasinda-annede-meydana-gelen-degisiklikler/?feed_id=44&_unique_id=63870f8888b05

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?