Adet Öncesi Gebelik Nasıl Anlaşılır?

Adet öncesi gebelik belirtileri kadınlar arasında en sık araştırılan konulardan biridir. En çok kirletilen konulardan biri olan gebelik belirtileri sorunu dikkat ve doğru bilgilendirme gerektirmektedir.

Menstrüasyonun başlamasından hemen önceki dönem, PMS aşaması olarak adlandırılır. PMS dönemine girmenin belirtileri hamilelik belirtilerine çok benzer. Bu nedenle adet öncesi gebelik belirtileri ile sıklıkla karıştırılmaktadır.

PMS Dönemi Nedir?

PMS dönemi, adet görmeden önce kadın vücudunun çeşitli değişikliklere uğradığı dönemdir. Bunun adet için bir tür hazırlık olduğunu söyleyebiliriz.

Kadınlarda meme büyümesi, hazımsızlık, yorgunluk, kilo alma, güç ve halsizlik kaybı, baş ağrıları, depresif ruh hali, gerginlik ve kaygı gibi belirtilerle PMS dönemi oldukça problemli ve sancılı bir süreçtir. Kadınlar için. Bu süreç, adet öncesi gebelik belirtilerine çok benzer.

Bu dönem kadınların yaşam kalitesini ciddi anlamda etkilemekte ve düşürmektedir. Adet kanamasının başlamasından 10 gün önce görülebilir. Bazı durumlarda, adet döngüsünün başlamasından hemen önce kötüleşir. Bu süre, adet döngüsünün başlamasından birkaç gün önce veya adet döngüsünün başladığı gün sona erebilir.

Adet gören kadınların çoğunda bulunan PMS dönemleri, tüm kadınlar için aynı olmayabilir. Bazı kadınlarda belirtiler ve etkiler daha şiddetli olurken bazılarında hafif belirtiler olabilir. PMS belirtileri genellikle gebelik belirtileri ile karıştırılır. Bu rahatsızlıkları gören kadınlar, durumlarını öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına gitmekle vakit kaybetmezler.

PMS Dönemlerine Ne Sebep Olur?

PMS'nin ana nedeni adet öncesi hormonal dengesizliktir. Hormonal dengesizlik, hormon eksikliği veya fazlalığı ile ilişkili değildir. PMS dönemleri, hormon seviyelerinde hızlı yükselmeler ve düşüşlerle ortaya çıkabilir. Bu sürenin başlıca nedenleri şunlardır:

  • Magnezyum ve çinko gibi minerallerde düşüklük
  • A ve B vitaminlerinin yetersiz seviyeleri
  • Hormonlarda keskin dalgalanmalar
  • Vücutta fazla suyun tutulması
  • Vücutta prostaglandinler ve nörotransmiterler adı verilen kimyasalların miktarındaki dengesizlik.
  • Zihin ve beden problemleri

Adet Başlangıcı ile Hamilelik Belirtileri Arasındaki Fark Nedir?

adet oncesi gebelik belirtileri
adet öncesi gebelik belirtileri

Adet belirtileri ile adet öncesi gebelik belirtileri arasında önemli benzerlikler vardır. Bu nedenle kadınların bu iki dönemi birbirinden ayırması çoğu zaman zordur. Kadınlar bu süreçte zihinsel ve fiziksel olarak acı çekerler ve sanki regl yaklaşıyormuş gibi bir ağrı hissederler.

Adet öncesi gebelik anlaşılması zor bir süreçtir. PSM'nin adet öncesi dönemi, kadınlar için en tatsız süreçlerden biridir. Adet görme ve hamilelik belirtileri birbirine çok benzediği için kadınlar bu süreçte karmaşık bir süreçten geçerler.

Menstrüasyonun başlamasından hemen önceki PSM dönemi ve hamilelik belirtileri çok benzer. Bu nedenle hamileler genellikle iki dönemi birbirinden ayırmakta zorlanırlar. Tüm kadınlar adet dönemlerinden önce semptomlar yaşamazlar. Hamilelik ve adet belirtileri birçok benzerlik ve farklılığa sahiptir. Bu iki durum arasında benzerlikler ve farklılıklar vardır.

Anksiyete, üzüntü ve depresyon hem hamilelikte hem de adet döneminde ortaya çıkan belirtilerdir. Bununla birlikte, kalıcı ruh hali dalgalanmaları ve adet görmeme hamilelik belirtileri olabilir. Üzüntü ve kalıcı depresyon iki haftadan uzun sürerse, bir doktora danışmalısınız. Dünya çapında hamile kadınların yaklaşık %10'u depresyona girebilir.

Adet belirtileri nelerdir?

Bazı süreçler kadınlar için kafa karıştırıcı ve zordur. Bunlardan birisi de adet öncesi gebelik olup olmadığıdır. Bu dönemler genellikle hamileliğin başlangıcında veya adetin başlangıcında ortaya çıkar. Menstrüasyon sırasında meme bezlerinde ağrı ve şişlik, PSM döneminden önce gelir ve genellikle bu süreç biter bitmez kaybolur. Semptomlar adetin başlangıcında mevcuttur;

  • Meme hassasiyeti ve şişmesi
  • Gerginlik
  • Şişme
  • Bacaklarda, sırtta ve karında kramplar
  • Akne
  • Yorgunluk
  • Sık idrara çıkma
  • Mide bulantısı

Hamilelik belirtileri nelerdir?

Hamilelik belirtileri klasiktir. Gebeliğin en önemli belirtisi adet görmemektir. Adetinizin başlamasından bu yana bir haftadan fazla zaman geçtiyse hamile olabilirsiniz. Ancak adet döngünüz düzensizse bu belirti yanıltıcı olabilir.

Gebeliğin erken döneminde hormonal değişiklikler, meme şişmesi ve anksiyete de gebeliğin habercisi olabilir. Kusmadan mide bulantısı, kötü kokular ve halsizlik gibi birtakım belirtiler hamilelik belirtileri olabilir. Bu nedenle, hamilelik sırasındaki bu semptomları adet döngüsü sırasındaki semptomlardan ayırt etmek kolaydır. Hamile olduğunu düşünen herkes test yaptırabilir ve gerçek sonuçları hemen görebilir.

Adet gününe yakın gebelik belirtilerinin başlaması ilişkiden sonraki en az 10. güne denk gelebilir. Gebeliğin erken belirtilerini hissetmek alışılmadık bir durum değildir. Adet öncesi gebelik belirtileri kadından kadına değişir.

Adet öncesi gebelik belirtileri menstrüasyona benzer ve tüm kadınlar bunların farkında değildir. Çoğu kadının yaşadığı yaygın semptomların başlangıcı, bebek 4-5 haftalık olduktan sonra ortaya çıkar.

Premenstrüel gebeliğin belirtileri esas olarak hafif lekelenme ve kasıkta ağrı şeklinde kendini gösterir.

Bir sonraki adet öncesi gebelik belirtisi olan kasık ağrısı da hormonal değişikliklerden kaynaklanır ve rahmin hamileliğe hazırlanırken ortaya çıkan bir durumdur.

Menstrüasyon Sırasında Hamileliğin Belirtileri Nelerdir?

Menstrüasyon sırasında hamilelik belirtileri çoğu kadın tarafından fark edilmez.

Hamilelik belirtileri, adet görmeye yakın her anne adayı farklı şekilde kendini gösterir. Semptomlar gebeliğin 3 ila 4. haftaları arasında değişkenlik göstermeye devam edebilir.

Adet döneminizden kısa bir süre önce hamilelik belirtileri şunları içerir:

  • Hafif kanama ve akıntı
  • Kasıkta ağrı
  • Meme bezlerinde ağrı
  • Tükenmişlik
  • Mide bulantısı
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Koku alma aşırı duyarlılığı
  • Sık idrara çıkma
  • Vücut ısısında değişiklik
  • Ruh halinde ani değişim

Adeti Öncesi Gebelik Testi Yaptırmalı Mıyım?

adet oncesi gebelik testi
adet öncesi gebelik testi

Adet tarihinize yakın hamilelik belirtileriniz varsa, hamile olup olmadığınızı bir idrar veya kan testi belirleyebilir. Hamileyseniz, hamilelik testi satın alıp sonuçları kontrol edebilir veya hamile olup olmadığınızı görmek için hastanenize veya kadın sağlığı merkezine kan testi yaptırabilirsiniz.

Adet öncesi gebelik olup olmadığını görmek için idrar testi kullanırsanız, bunu yapmak için yeterli hormonunuz olmayabilir. Çünkü bunun yanlış negatif verebileceğini unutmayın.

Döllenmiş bir yumurta rahme yerleştiğinde gebelik hormonu hCG salınmaya başlar. Bu hCG hormonunun bir adayda var olup olmadığını, yani hamile olduklarını belirlemek için kan ve idrar testleri kullanılır. Adet öncesi yeterli hormonunuz yoksa gebelik testleri yanlış negatif sonuçlar verebilir.

Adet Dönemleri ile Hamilelik Semptomları Arasındaki Fark Nedir?

Adet sırasında ve hamilelik sırasındaki semptomlar arasındaki benzerlik çok büyüktür. Bu nedenle kadınlar adetleri yaklaştığında hamile olduklarını düşünebilirler.

Hem gebelikte hem de adet öncesi dönemde huzursuzluk ve yorgunluk hissi görülür, ancak adet döneminde görülen duygu durum bozukluğu ortalama iki hafta sürer. Adet krampları hamilelik belirtisi olarak kabul edilir, ancak karıştırılmamalıdır.

https://www.gebelikicin.com/adet-oncesi-gebelik-nasil-anlasilir/?feed_id=50&_unique_id=63871df646fca

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?