Tüm besinler önemlidir, ancak bazılarında çocuğun yeterli miktarda alması için özel dikkat

üm besinler önemlidir, ancak bazılarında çocuğun yeterli miktarda alması için özel dikkat gösterilmelidir.

Ne için?

Yağlar, enerji açısından zengin önemli bir kaynaktır Bazı vitaminler gibi diyette yağda çözünen bileşenlerin emilimini kolaylaştırırlar ve vücuda esansiyel yağ asitleri [a-linolenik asit (ALA) ve linoleik asit (LA)] sağlarlar.

Çocuğun ne kadar ihtiyacı var?

1 ila 3 yaş arası çocukların aldığı toplam kalorilerin% 35-40'ı yağdan gelmelidir.

Nerede?

Küçük çocuklar, özellikle iki yaşın altındaki çocuklar, yağların sağladığı konsantre enerjiye ihtiyaç duyarlar. Ek olarak, bazı vitaminler sadece yağlarda bulunur. Bu yüzden tam yağlı süt , yoğurt , peynir ve mavi balık gibi yiyecekler çok önemlidir .
Çocuklar iki yaşına kadar tam süt içmelidir, az yağlı sütlerden dolayı ihtiyaç duydukları kalorileri ve gerekli vitaminleri alamazlar. İki yıl sonra, çeşitli ve dengeli bir diyet almaları ve normal olarak büyümeleri koşuluyla, yarı yağlı sütü temel bir içecek olarak yavaş yavaş tanıtabilirler. Çocuğunuzu en azından beş yaşına gelene kadar yağsız süt veya% 1 yağla beslemeyin. Yağsız süt veya% 1 yağ yeterli A vitamini içermez; yağsız süt de yeterli kalori vermez.
Başka bir seçenek, 1 ila 3 yaş arası çocuklar için şiddetle tavsiye edilen, her zaman dengeli ve çeşitli bir diyetin parçası olan Enfamil Premium COMPLETE 3 gibi 3. aşama bebek sütü formülüdür Enfamil Premium COMPLETE 3, çocuğunuzun normal gelişimini ve büyümesini desteklemek için özel bir ALA, demir, kalsiyum, çinko ve vitamin kombinasyonu içerir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?