Kalsiyumlu tarif: Peynir ve fasulye börek (etsiz yemek)
Hamile kadınlar ve emziren anneler, bebeklerinin gelişimi için sağlam bir temel oluşturmak için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, burada bu besinleri içeren bazı lezzetli tarifleri paylaşıyoruz.
Konserve fasulye, önceden yıkanmış ıspanak ve rendelenmiş peynirlerin rahatlığıyla, kalsiyumu diyetinize kolayca dahil edebilirsiniz. Kalsiyum hakkında daha fazla bilgi edinin .
Peynir ve fasulye börek (etsiz yemek)
- Hazırlama süresi: 8 dakika
- Pişirme süresi: 15 dakika
- Miktar: 4 porsiyon
Pişmiş burritolar, tüm ailenin tadını çıkarabileceği hızlı bir akşam yemeğidir.
malzemeler
1 şişe | süzülmüş ve yıkanmış siyah fasulye (540 ml) |
50 ml | hafif veya baharatlı domates sosu |
15 ml | taco baharat |
4 | az yağlı, büyük tam buğday ekmeği (börek boyutu) |
325 ml | yumuşak az yağlı, rendelenmiş kaşar peyniri (pastörize) |
500 ml | yıkanmış ıspanak lahanası |
125 ml | yağsız veya az yağlı ekşi krema (pastörize) |
50 ml | kıyılmış frenk soğanı |
hazırlık
- Fırını önceden 180 ° C'ye ısıtın
- Orta bir kapta, çekirdekleri, sosu ve taco baharatını karıştırın; kalın bir püre elde edene kadar bir hamur işi torbasına geçin veya çatalla ezin
- Ekmeği tezgahın üzerine yerleştirin. Bir kaşıkla, karışımın dörtte birini her birinin ortasına koyun. Üzerine 75 ml peynir, ardından 125 ml yıkanmış ıspanak yaprağı koyun
- Her tortilla ucunu içe doğru katlayın ve yuvarlayın. Kenarı yağsız bir fırın tepsisine yerleştirin. Alüminyum folyo ile sıkıca örtün ve 15 dakika veya peynir eriyene kadar pişirin
- Üzerine biraz ekşi krema ile servis yapın ve frenk soğanı serpin
Yorumlar
Yorum Gönder