Hamilelikte Omega-3
Hamilelik sırasında bebeğin düzgün gelişimi için uygun besin dozunu elde etmek önemlidir. Bu önemli besinlerden biri, esansiyel bir yağ asidi olan omega-3 yağ asididir . Vücudumuz onu diğer maddelerden üretemez, bu nedenle diyet yoluyla elde edilmelidir.
Omega-3 yağ asitleri hücre zarlarının önemli bileşenleridir, bu da hamilelikte omega-3 dozunun tüm faydalarını elde etmek için yeterli olması gerektiği anlamına gelir .
Omega 3 ne için
Omega-3 içinde birkaç yağ asidi bulunur. Ancak, hamilelik sırasında özellikle iki kişiyle ilgileniyoruz: DHA ve EPA, neden?
Gebelikte DHA, gebe kalmaktan, embriyonun büyümesine ve gelişmesine destek olmak için gereklidir. Matoksal dokosaheksaenoik asit (DHA) alımı, fetusun beyninin ve anne sütü ile beslenen bebeğin normal gelişimine ve 12 aya kadar olan çocukların normal görsel gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca, gebelikte DHA ihtiyacı gebelik yaşına bağlı olarak artacaktır. Beynin gri maddesinde, yağ asitlerinin üçte birinin tam olarak DHA olduğunu unutmayın. Ek olarak, fetal retinanın merkezi bölgesinde, yağ asitlerinin yaklaşık yarısı da DHA'dır.
fetüs beslenir çünkü gebelik döneminde anne bebek için DHA ve EPA sadece kaynağıdır yoluyla plasentadan . Bu nedenle, doğru miktarı almak önemlidir. Bebek doğduğunda, bebeğin hayatının ilk altı ayında WHO tarafından en azından tavsiye edilen beslenme yöntemi olan emzirmeden alır.
Hamilelikte omega 3 nasıl alınır
Omega-3 yağ asitleri bazı gıdalarda bulunabilir, ancak bu yağ asitlerinin fazladan fazlasını ekleyen takviyeler de vardır. Buna rağmen, doğal bir diyet hamileliğiniz sırasında gerekli omega-3 yağ asitlerini sağlamalıdır. Eğer böyle düşünmüyorsanız, herhangi bir takviye almadan önce doktorunuza danışın.
Omega-3 yağ asitleri esas olarak mavi balıklarda bulunabilir :
- sardalya
- ançuez
- ançuez
- güzel
- Ton balığı
- At uskumru
- pomfret
- somon
- uskumru
- ringa balığı
- Deniz alabalığı
- barbunya
- kılıç balığı
Ve istiridye, istiridye veya midye gibi kabuklu deniz hayvanlarında. Tabii ki, bazı mavi balıklarda, İspanya Tüketici İşleri, Gıda Güvenliği ve Beslenme Ajansı , cıva içeriği için haftalık alımın kontrol edilmesini önerir .
Yukarıdaki gıdalar daha yüksek oranda omega-3 yağ asitleri içeren gıdalar olmasına rağmen, sadece bunlar değildir. Böylece, tahıl ve yumurta gibi gıdalarda da bulunabilir . Fındık, badem, keten tohumu ve kabak çekirdeği, hamile kadınlar için uygun omega-3 yağ asitleri sağlayan diğer gıdalardır. Ayrıca süt, yoğurt veya kurabiye gibi omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş yiyecekler de bulabiliriz .
Hamileler için omega-3 yağ asitleri dozuna gelince ve emzirme döneminde, kişisel durumunuza uygun bir yemek planı sunabilen doktora danışmanız önerilir . Diğer herhangi bir takviye veya ilaç gibi, doktorunuzun gözetimi olmadan bunları almanız tavsiye edilmese de, uzman tarafından öngörülen miktara ulaşmama durumunda yardımcı olabilecek takviyeler vardır.
Yorumlar
Yorum Gönder