Hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekler
Hamilelik sırasında, hamilelik sırasında anne için tüm yararlı ve gerekli besinleri sağlayan yiyecekleri bilmek önemlidir. B grubunun vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, proteinler ..., uygun bir hamileliğinizin olması için gereklidir . Yine de, hamileyken tüketmekten kaçınmanız veya tüketiminizi azaltmanız gereken yiyecekleri bilmek de önemlidir.
Daha sonra, hamilelik sırasında önlemek veya azaltmak için bu yiyecekleri bileceğiz . Her durumda, her zaman bir sağlık uzmanına danışmalıyız.
Hamileysem alımımı ne kadar azaltmalıyım
Hamilelik sırasında kaçınılması gereken bir dizi gıda vardır veya en azından fetus üzerinde üretebilecekleri olası etkiler nedeniyle tüketimini azaltın. Bunlar:
balık
Balık proteinler, esansiyel amino asitler, küçük doymuş yağ içeriğine ve omega-3 yağ asitlerinin bir çok içerir de vitamin D, B vitaminleri ve mineralleri ek 6 ve Yatak 12 , ve kalsiyum. Bu nedenle tüketimi şiddetle tavsiye edilir. Örneğin, önerilen beyaz balık tüketimi haftada 3-4 kez, mavi balık durumunda ise 2-3 kez tüketilmesi tavsiye edilir.
Mavi balık, özellikle de tüm büyük balıklar yüksek oranda civaya sahip olabilir ve bebeğin gelişiminde değişikliklere neden olabilir. Bu nedenle, kötüye kullanmamanız ve imparator, köpekbalığı ve uskumru gibi bazı mavi balıkların tüketiminden kaçınmanız önerilir , ancak tüketiminden kaçınmamalısınız, ancak mavi balık asitler sağladığı için doktor tarafından önerilen miktarlarda alınmalıdır. Omega-3 yağ asitleri ve fetüsün düzgün gelişimi için diğer gerekli ve gerekli besinler.
kafein
Kafein plasentadan geçerek fetüse ulaşabilir . Bu nedenle , hamilelik sırasında kafeinden mümkün olduğunca kaçınılması veya hafifletilmesi önerilir. Kafein kahve, çay ve enerji içeceklerinde bulunur.
Gazlı alkolsüz içecekler
Gazlı gazlı içecekler şişkin bir his üretir ve genellikle yüksek miktarda şeker içerir . Bu nedenle hamilelik sırasında soda içmekten kaçınılması önerilir.
Çık dışarı
Tuz almayı bırakmak gerekli olmasa da, hamilelik sırasında tüketiminin hafifletilmesi tavsiye edilir. Fazla tuz , sıvı tutulmasına neden olabilir ve kan basıncını artırabilir, hamilelik sırasında önerilmez. Bu nedenle, ılımlı olarak tuz tüketmeniz önerilir.
Doymuş yağlar
Önceden pişirilmiş yiyecekler veya endüstriyel hamur işleri , hamileyseniz en iyi kaçınılması gereken yiyeceklerdir. Yağlar hamilelikte gereklidir, ancak sadece zeytinyağında bulunanlar gibi sağlıklı yağlar.
Çok fazla protein, fazla çikolata veya meyve suları ve çok şekerli içecekler içeren infüzyonlardan kaçının.
Hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekler
Yukarıdaki yiyecekler önerilmediyse, aşağıda gösterilenler hamileyseniz kaçınmak için yiyecek listesinin bir parçasıdır ve şimdi nedenini göreceğiz:
Çiğ gıda
Çiğ gıdaların tüketimi genel olarak çok yüksek bir enfeksiyon riski anlamına gelir. Bunun nedeni, bu ürünlerin plasentadan fetüse ulaşan parazitler veya bakterilerle kontamine olabilmesidir .
Toksoplazmoz, bir parazitin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Çiğ et tüketimi ile değil, aynı zamanda kontamine su veya sebzelerin tüketimi veya kontamine kedi pislikleri ile temas yoluyla da bulaşır. Listeriosis ise Listeria monocytogenes bakterilerinden kaynaklanır ve çiğ etler, çiğ sebzeler, pastörize edilmemiş süt ve hatta işlenmiş gıdalar gibi yiyeceklerde bulunabilir (eğer pişirmeden sonra ve ambalajlamadan önce kontaminasyon oluşursa) ). Bu nedenle çiğ et veya sosislerden kaçınılması ve meyve ve sebzelerin yıkanması veya soyulması tavsiye edilir.
Pastörize edilmemiş gıdalar
Süt veya peynir gibi pastörize edilmemiş gıdalar da fetüse zararlı olabilir , bu nedenle bu tür yiyeceklerden kaçınılması tercih edilir. Brie peyniri veya çiğ sütle yapılan Rokfor peyniri, hamilelik sırasında kaçınmanız gereken iki besindir.
Önceden pişirilmiş yiyecekler
Soğutulmuş, çiğ sosis ve söğüş satılan pateler enfeksiyon riski oluşturabilir, bu nedenle hamileyseniz bu tür yiyeceklerden kaçınmanız gerekir.
Çiğ yumurta
Yumurtada , bebek için çok zararlı olabilecek bir bakteri olan salmonella bulabiliriz . Bu nedenle hamilelikte çiğ yumurta veya çiğ veya az pişmiş yumurta ile yapılan mayonez, yumurtalık veya tatlılar gibi çiğ yumurtalarla yapılan preparatların tüketilmesi önerilmez.
Füme yiyecek
Somon gibi füme yiyecekler de hamilelik sırasında önerilmez. Sigara içse bile , hala çiğ gıdalar olduklarını unutmayın , ancak doktor size en iyi tavsiyede bulunacaktır.
Ayrıca suşi gibi çiğ balık içeren bazı yiyeceklerden veya yiyeceklerin kökenini bilmediğiniz yiyeceklerden de kaçınmalısınız.
Hamileyken alkol alabilir miyim?
Hayır. Alkol, plasentadan fetüse ulaştığı için hamilelik sırasında tamamen yasaktır. Hamilelik sırasında çok fazla alkol almak , oluşmakta olan bebekte malformasyonlara veya bir tür kusur veya sakatlığa neden olabilir . Bazen bir düşük bile meydana gelebilir.
Hamilelik için “yasak yiyecekler” yerine geçen ürünler
Lezzetlerin değiştirilmesi zor olsa da, bazen alternatifler bulabiliriz. Şeker durumunda, stevia gibi başka bir tatlandırıcı türü kullanabilirsiniz, ancak her zaman orta derecede tüketim ile.
En önemli şey , her zaman doktorunuzun elinde, iyi bir hamilelik sağlamak için sağlıklı ve dengeli bir diyet uygulamaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder