Hamileler için güvenlik önlemleri ve beslenme önerileri

Yiyeceklerin hazırlanması ve işlenmesi hamilelik sırasında çok güvenli olmalıdır. Her türlü virüsün bebeği etkileyebileceğini unutmayın, bu nedenle hamile bir kadın varsa yiyecekleri ele almak için özel dikkat gösterilmelidir.
Bir hamile için güvenli gıda olduğunu düşünmeye ilk şey o zaman en önemli önlemler konusunda konuşalım nedeni budur.

Hamilelik sırasında yiyeceklerle ilgili önlemler

Hamilelik sırasında mutfakta temkinli olmak önemlidir. Bu nedenle hamilelik sırasında yiyeceklerle bazı önlemler almak çok önemlidir. Bu önlemler nelerdir?

Çiğ meyve ve sebzeleri iyice yıkayın

Çiğ meyve ve sebzeleri yemeden önce iyice yıkamak çok önemlidir, bunlar zaten bir torbada hazırlanmış salatalar da dahil olmak üzere. Gıda dezenfeksiyonu için uygun ağartıcılı su kullanılabilir Bunu hazırlamak için, WHO'ya göre, her litre suya bir çorba kaşığı çamaşır suyu dökmelisiniz. Sebzeyi veya meyveyi batırdıktan sonra, içme suyuyla bol miktarda durulama yapılmalıdır.
Ellerinizi, çalışma masanızı ve mutfak eşyalarınızı iyi dezenfekte edin
Bir yemeği pişirmeden önce iyice temizlemeniz gibi, ellerinizi sıcak su ve sabunun yanı sıra kullanacağınız gereçler ve yiyecekleri manipüle etmek istediğiniz yüzey ile dezenfekte etmeniz önemlidir .

Yiyecekleri ısıtın

Yiyecekleri çok iyi pişirmek önemli olduğundan, soğuk yemek yemekten kaçınmak önemlidir. Bu yiyecekleri 75 ºC'den daha fazla yeniden ısıtmak gerekir .

En iyi pişmiş et

Hamile bir et tüketmek zaman, çok iyi noktaya ateş ile yapılır, önemli olan 71 ° C üzerinde . Bu noktaya kadar pişirilmeyebilir, bu nedenle ürünün merkezinin rengini değiştirmelisiniz.

Orta düzeyde kafein tüketimi

Gıda olmamasına rağmen, hamilelik sırasında bir gıda önlemi oluşturur. Kahve, çay, soda veya enerji içecekleri ılımlı olmalı ve tercihen hamile kadınlar için diyette en aza indirilmelidir.

Kullanım etiketini okumayı unutmayın

Gıda kullanımı etiketini okumak, eğer varsa, hamilelik sırasında eti iyi pişirmek kadar önemlidir. Ürün uyarılarında ayrıntıları verilen önlemlerin farkında olun.

Takviyeye ihtiyacınız varsa doktorunuza danışın

Genel bir kural olarak, gıda takviyeleri oldukça sağlıklıdır ve bunları tüketirken herhangi bir sorun yoktur, ancak hamilelik durumunda değildir. Hamileyseniz ve takviyeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza danışın.

Hamilelik sırasında yemek yasak

Yıllar boyunca, DSÖ hamile kadınlar için güvenli gıdaların 'yasaklı listesine' bazı unsurlar eklemiştir. Hamile bir kadının pahasına kaçınması gereken yiyecekler nelerdir?
  • Çiğ lahanası
  • Çiğ, tütsülenmiş veya marine edilmiş balık.
  • Alkollü içecekler
  • Taze, rendelenmiş veya dilimlenmiş pastörize edilmemiş peynirler.
  • Çiğ veya az pişmiş et.
  • Çiğ yumurta veya çiğ, pastörize edilmemiş yumurta (ev yapımı soslar, ev yapımı dondurma, ev yapımı tatlılar) ile yapılan işlemler.
  • Daha önce yıkanmamış meyveler, sebzeler veya sebzeler.
  • Çiğ süt
  • Kılıç balığı, köpek balığı veya mavi yüzgeçli orkinos gibi büyük balıklar.
  • Pişmemiş dilimlenmiş et ürünleri.
  • Pateler.
Hamile kadınlar için gıda güvenliğini sağlamak için tüm bu yiyecekleri aşmak önemlidir.

Hamile kadınlar için sağlıklı beslenme: genel ipuçları

Hamilelik sırasında nasıl pişirilir veya hamile kadınlar için en iyi diyet nedir, hamilelik sırasında beslenmenin en iyisi olması için dikkate alınması gereken kılavuzlardan bazılarıdır. Bazı genel ipuçlarını öğrenelim:
  • Daha önce çok iyi yıkanıp pişirilmiş olmaları koşuluyla meyve ve sebze tüketimini artırın .
  • Günde 4 ila 5 öğün yapın : Hamilelik sırasında güne enerji ile bakmak için iyi bir kahvaltı gereklidir.
  • Sebze veya meyve gibi su açısından zengin bazı yiyecekleri yemenin yanı sıra günde en az 2 litre su tüketin .
  • Orta derecede tuz alımı . Mümkün olduğunca azaltmak gerekli olacaktır.
  • Özellikle üçüncü trimesterde balık alımını artırın , böylece omega 3 ve bu yiyeceklerin geri kalan besinleri sayesinde bebeğin iyi bir gelişimi olur.
  • Yağ ve kızartılmış gıdalardan zengin gıdalardan ve ilave şeker içeren her şeyden kaçının .
  • Bebeği etkileyebilecek her türlü enfeksiyon veya virüsü önlemek için her türlü yiyeceği iyice pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamile Kalmak İçin Hangi Pozisyonlar Uygundur?

Hamilelikte Çağla Badem Yemek: Yararları ve Zararları

Hamile Kalmamak İçin En Etkili Doğal Yöntemler Nelerdir?