Fettuccini beyaz fasulye, roka ve havuç
Hamile kadınlar ve emziren anneler, bebeklerinin gelişimi için sağlam bir temel oluşturmak için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, burada bu besinleri içeren bazı lezzetli tarifleri paylaşıyoruz.
Bileşik karbonhidratlar tam tahıllarda, baklagiller ve nişastalı sebzelerde bulunur; Bu rustik makarna tabağında hepsinin önemli bir rolü var. Karbonhidratlar hakkında daha fazla bilgi edinin .
Fettuccini beyaz fasulye, roka ve havuç (etsiz yemek)
- Hazırlama süresi: 10 dakika
- Pişirme süresi: 10 dakika
- Miktar: 4 porsiyon
Varyasyonlar: Roka yerine su teresi veya ıspanak filizi koyun.
malzemeler
250 ml | integral fettuccini |
35 ml | sızma zeytinyağı |
5 ml | doğranmış sarımsak (veya daha fazlası, tadı) |
1 | beyaz konserve fasulye (540 ml), süzülmüş ve durulanmış |
3 orta boy | havuç (yıkanmış, soyulmuş ve rendelenmiş veya julienne'ye kesilmiş) |
1 ml | dışarı çık |
2 l | yıkanmış roka, buğulama ve doğranmış (yaklaşık 2 demet) |
15 ml | taze sıkılmış limon suyu |
125 ml |
Parmesan peyniri (taze rendelenmiş)
|
hazırlık
- Tuzlu su kaynar büyük bir tencerede, fettuccini'yi paket talimatlarına göre kaynatın
- Bu arada, 5 ml yağı orta-yüksek ateşte büyük bir tavada ısıtın. Sarımsak ekleyin ve renk almaya ve aroma vermeye başlayana kadar (yaklaşık 30 saniye) karıştırarak pişirin. Fasulyeleri, yıkanmış ve soyulmuş havuçları ve tuzu ekleyin ve iyice ısınana kadar karıştırın (yaklaşık 2 dakika)
- Makarna hazır olduğunda, fasulye ile karışıma 125 ml pişirme suyu ekleyin. Makarnayı boşaltın
- Roka iyice yıkayın ve limon suyu ve kalan 30 ml yağ ile birlikte fasulye ile karışıma ekleyin. Roka yumuşayana kadar karıştırın (yaklaşık 2 dakika). Süzülmüş makarnayı tavaya ekleyin ve meyve suları neredeyse buharlaşana kadar karıştırın (yaklaşık 3 dakika daha)
- Üstte peynir ile servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder