Demirli tarif: Darı pilavı ile kuzu şiş

Hamile kadınlar ve emziren anneler, bebeklerinin gelişimi için sağlam bir temel oluşturmak için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, burada bu besinleri içeren bazı lezzetli tarifleri paylaşıyoruz.
Kuzu, özellikle darı gibi tam tahıllarla kombine edildiğinde, akşam yemeğinde demiri dahil etmenin iyi bir yoludur. Demir hakkında daha fazla bilgi edinin .

Darı pilavı ile kuzu şiş

  • Hazırlama süresi: 10 dakika
  • Pişirme süresi: 30 dakika
  • Miktar: 4 porsiyon
Darı, doğal gıdalar bölümünde bulunabilen hafif cevizli bir tada sahip çabuk pişirilen tam tahıllı bir tahıldır. Kepekli kuskus ile değiştirilebilir.

malzemeler

8
bambu şişleri (25 cm)
250 ml
akdarı
10 ml
zeytinyağı
625 ml
su
2 ml
dışarı çık
50 ml
maydanoz yıkanmış ve doğranmış
10 ml
kimyon (isteğe bağlı)
10 ml
öğütülmüş kişniş veya öğütülmüş kişniş tohumu (isteğe bağlı)
1 ml
dışarı çık
Bir pelizco
öğütülmüş karabiber
500 gr
kemiksiz kuzu bacağı, yağsız ve 4 cm'lik parçalar halinde kesilmiş; yağı çıkarmadan önce yaklaşık 750 g
24
yıkanmış kiraz domates

hazırlık

  1. Bambu şişleri düz bir tabağa yerleştirin ve suyla kaplayın; ıslanmasına izin ver
  2. Darı ve yağı orta güveçe koyun; orta-yüksek ateşte pişirin ve hafifçe kızarana kadar karıştırın (yaklaşık 4 dakika). Su ve tuz ekleyin ve kaynatın
  3. Isıyı düşürün, tavayı kapatın ve darı yumuşayana ve tüm sıvıyı emene kadar pişirin (25 ila 30 dakika). Yıkanmış ve doğranmış maydanozu ilave edin ve karıştırın. (Pilav servis edilmeden önce 30 dakikaya kadar saklanabilir)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamile Kalmak İçin Hangi Pozisyonlar Uygundur?

Hamilelikte Çağla Badem Yemek: Yararları ve Zararları

Hamile Kalmamak İçin En Etkili Doğal Yöntemler Nelerdir?