Demirli tarif: Darı pilavı ile kuzu şiş
Hamile kadınlar ve emziren anneler, bebeklerinin gelişimi için sağlam bir temel oluşturmak için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, burada bu besinleri içeren bazı lezzetli tarifleri paylaşıyoruz.
Kuzu, özellikle darı gibi tam tahıllarla kombine edildiğinde, akşam yemeğinde demiri dahil etmenin iyi bir yoludur. Demir hakkında daha fazla bilgi edinin .
Darı pilavı ile kuzu şiş
- Hazırlama süresi: 10 dakika
- Pişirme süresi: 30 dakika
- Miktar: 4 porsiyon
Darı, doğal gıdalar bölümünde bulunabilen hafif cevizli bir tada sahip çabuk pişirilen tam tahıllı bir tahıldır. Kepekli kuskus ile değiştirilebilir.
malzemeler
8
|
bambu şişleri (25 cm)
|
250 ml
|
akdarı
|
10 ml
|
zeytinyağı
|
625 ml
|
su
|
2 ml
|
dışarı çık
|
50 ml
|
maydanoz yıkanmış ve doğranmış
|
10 ml
|
kimyon (isteğe bağlı)
|
10 ml
|
öğütülmüş kişniş veya öğütülmüş kişniş tohumu (isteğe bağlı)
|
1 ml
|
dışarı çık
|
Bir pelizco
|
öğütülmüş karabiber
|
500 gr
|
kemiksiz kuzu bacağı, yağsız ve 4 cm'lik parçalar halinde kesilmiş; yağı çıkarmadan önce yaklaşık 750 g
|
24
|
yıkanmış kiraz domates
|
hazırlık
- Bambu şişleri düz bir tabağa yerleştirin ve suyla kaplayın; ıslanmasına izin ver
- Darı ve yağı orta güveçe koyun; orta-yüksek ateşte pişirin ve hafifçe kızarana kadar karıştırın (yaklaşık 4 dakika). Su ve tuz ekleyin ve kaynatın
- Isıyı düşürün, tavayı kapatın ve darı yumuşayana ve tüm sıvıyı emene kadar pişirin (25 ila 30 dakika). Yıkanmış ve doğranmış maydanozu ilave edin ve karıştırın. (Pilav servis edilmeden önce 30 dakikaya kadar saklanabilir)
Yorumlar
Yorum Gönder