10 aylık bir bebeğin görsel gelişimi

10 aylık bebeğin bir durumda şüphe duyduğunuzda neden yüz ifadenizi aradığını öğrenin.

Görsel gelişim ve sosyal referanslar

Bebek bir durumda güvensiz hissettiğinde, yüz ifadenizi arayacaktır. Seni gülümsediğini görürse, istenen aktiviteye devam edecektir. Eğer kaşlarını çattıysan, yaptıklarını durduracak. İnsan bebeğinin bu olağanüstü yeteneği, görsel kapasitesinin ilerlemesi, insan yüzlerine olan ilgisi ve bir durumda güvensizlik hissi sayesinde geliştirildi.

Beslenme neden önemlidir?

Tüm besinler önemlidir, ancak bazılarında, çocuğun DHA gibi görsel gelişim için yeterli bir miktar alması için özel dikkat gösterilmelidir. DHA , omega-3 yağlı asitin bir tip meme sütünde olduğu. Bebeğin diyetinin doğal bir bileşenidir. Klinik çalışmalar, DHA'nın bebeklerin normal görsel gelişiminde önemli bir rol oynadığını göstermiştir.
Bebek geldiğinde anne sütünden DHA alırsınız, bu nedenle somon, ton balığı veya uskumru veya takviyeler gibi mavi balıklar almaya devam etmelisiniz. Hamile ve emziren kadınların yetişkinler için önerilen günlük omega-3 yağ asitleri alımına ek olarak günlük 200 mg DHA almaları gerekir (250 mg DHA ve EPA).
Enfamil Premium COMPLETE 2 süt ,% 0.3 DHA 1 içerir . Enfamil formülleriyle yapılan bilimsel çalışmalar, DHA1'in% 0.3'ünün bebeğin normal görsel gelişimini desteklemek için gerekli konsantrasyon olduğunu göstermiştir. 2-4 Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) de bu konsantrasyonun normal bebek görsel gelişimi için yeterli olduğunu belirlemiştir. 2. Bu formül, çeşitli bir diyetle birlikte, 6 ila 24 aylık bebekler için önerilen günlük alım miktarı olan günde 100 mg DHA sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

9 aylık bebeklerde bilişsel ve motor gelişim

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte Kalamar Yenir Mi? Faydaları ve Zararları Nedir?